Svarfristene til KOFA forkortes

KOFA har besluttet å forkorte enkelte av de svarfrister som gjelder for prosesskrift til KOFA. Innskjerpingen gjøres for at KOFA skal være i stand til å avgi sin avgjørelse innen 3 måneder etter at klagen kom inn.

Dette gjelder for det første innklagedes første tilsvarsfrist i de ordinære rådgivende sakene. Denne forkortes nå fra 14 virkedager til 10 virkedager. Tilsvarsfristen i saker som gjelder ulovlig direkte anskaffelse vil fremdeles være 4 uker.

For det andre forkortes partenes to kommentarfrister etter innklagedes tilsvar. Disse forkortes fra 8 virkedager til 5 virkedager. Samtidig må partene nå i enda større grad belage seg på at det som regel ikke vil bli gitt fristutsettelse, og partene må også bestrebe å få saken tilstrekkelig opplyst så raskt som mulig.

Dette fordrer at klagers anførsler i klagen er så korte og konsise som mulig. Vi ber om at anførslene skrives på følgende måte: «Klager anfører at innklagede har brutt … [ANGI EN KONKRET RETTSREGEL ELLER SKRIV KUN «REGELVERKET»] ved å … [ANGI DEN HELT KONKRETE HANDLINGEN ELLER UNNLATELSEN UTFØRT AV INNKLAGEDE SOM DU MENER ER I STRID MED REGELVERKET].» Benytt gjerne vårt klageskjema.

Begge parter må også så raskt som mulig inngi den informasjon og dokumentasjon som er relevant for å vurdere klagers anførsler. Denne innskjerpingen gjøres for at KOFA skal være i stand til å avgi sin avgjørelse innen 3 måneder etter at klagen kom inn.

Publisert: 08.09.2015 | Sist endret: 08.09.2015